Directeur van de 2de en 3de graad van het Sint-Jozefscollege en Aarschots raadslid Mattias Paglialunga (CD&V) nam samen met zijn gezin deel aan een sociaal project waarbij aan gezinnen en alleenstaanden gevraagd werd één week rond te komen met een zeer beperkt budget, afhankelijk van het aantal leden in een gezin iets meer of minder. Meer dan 1 op 7 mensen leeft in Vlaanderen in armoede. “Ons gezin telt vier leden, naast mezelf is er mijn vrouw en we hebben 2 kinderen. Wij beschikten over 160 euro en pas dan begrijp je dat dit niet evident is.”

Het initiatief kwam van de vzw Welzijnszorg en in Aarschot organiseerde Sien Desmet (21) uit Langdorp voor hen de zogenaamde inleefweek. “Ik studeer sociaal-cultureel werk en loop momenteel stage bij Welzijnszorg, in dat kader organiseerde ik het in Aarschot. Ik kan het niet goed uitleggen maar iets betekenen in de strijd tegen armoede zit gewoon in mij.”

Sien vond 8 gezinnen in Aarschot die mee wilden doen. “Er was er zelfs eentje bij met een baby en die ondervonden al snel dat een baby geld kost en het niet makkelijk is wanneer je het niet breed hebt. Bij mijn keuze zocht ik mensen die iets kunnen betekenen in de strijd tegen armoede. Ik weet zeker dat alle deelnemers ervaren hebben waarom er iets moet gebeuren en waarom zich hiervoor engageren belangrijk is.”

Lees het volledige artikel op Hageland Actueel.

https://www.hagelandactueel.be/nieuws/aarschot/leven-in-armoede-is-niet-evident-zo-ondervond-raadslid-mattias-paglialunga-tijdens

Bron - Dirk Desmet - 17 Mei 2021