Van stadhuis naar dienstencentrum: iedereen mee!


vrijdag, 28 juli, 2017
Van stadhuis naar dienstencentrum: iedereen mee!

Vanaf dinsdag 1 augustus komt de verbouwing van het stadhuis tot dienstencentrum in een stroomversnelling terecht. Het gelijkvloers wordt volledig gestript. Om de burger beter van dienst te kunnen zijn, worden alle loketfuncties gebundeld op het gelijkvloers. Volgens de huidige planning loopt deze fase van de verbouwingswerken tot eind januari 2018.

Iedereen mee!

Zoals de slogan uit het meerjarenplan het zegt, wil Aarschot een stad zijn waar iedereen zich thuis voelt en waar evenwicht tussen mens en omgeving belangrijk is. Een stad waar de mensen die er wonen, werken, winkelen en ontspannen, dat in de best mogelijke omstandigheden kunnen doen. Daarom zetten we in op de kwaliteit van onze dienstverlening.

Stadhuis wordt dienstencentrum

Toegankelijkheid is één van de pijlers van een kwalitatieve dienstverlening. Daarom maken we werk van een toegankelijk stadhuis voor iedereen. Een energiezuinig dienstencentrum waar de burger op het gelijkvloers terechtkan en verdergeholpen wordt. Om dat te bereiken verbouwt het AGB (Autonoom Gemeentebedrijf) Aarschot het stadhuis verdieping per verdieping tot een volwaardig dienstencentrum.

 

In juni werd een nieuwe lift geïnstalleerd in het stadhuis en vanaf dinsdag 1 augustus wordt het gelijkvloers gestript, zodat alle loketfuncties er ondergebracht kunnen worden. Deze fase van de verbouwingswerken loopt tot eind januari 2018. Nadien hoef je dus niet meer de lift of de trap te nemen om je naar de loketten te begeven.

Op de verdiepingen worden de ramen vervangen door een vliesgevel met zonwerend en superisolerend glas en wordt een nieuwe verwarmings- en koelinstallatie geïnstalleerd. Zo maken we werk van een duurzaam, energiezuinig gebouw. Ook de sanitaire ruimtes worden vernieuwd.

Beperkte parkeermogelijkheden aan stadhuis

Vanaf maandag 31 juli wordt de personeelsparking aan het stadhuis volledig afgesloten. Dit geldt ook voor de parkeerplaatsen voor bezoekers ter hoogte van het stadhuis en het  Stadspark. Het parkeerverbod loopt tot het einde van de werkzaamheden. Waar zich nu de parkeerplaatsen voor de gemeenteraadsleden bevinden, wordt een nieuwe parkeerplaats voor mindervaliden gecreëerd.

Nieuwe toegang stadhuis

Op dinsdag 1 of woensdag 2 augustus verhuist de toegang van het stadhuis naar de achterkant van het gebouw. Dit zal duidelijk aangegeven worden. Tijdens de werken wordt de trap van het gelijkvloers naar de eerste verdieping van het stadhuis afgesloten want deze behoort tot de werfzone. Bezoekers kunnen gebruikmaken van de lift. Het stadsbestuur verontschuldigt zich alvast voor de hinder die de verbouwingswerken met zich mee zullen brengen.

Toegankelijkheid in al haar facetten

De stad Aarschot komt naar je toe! Niet alleen met een toegankelijk dienstencentrum, maar ook met een aangepaste dienstverlening op maat. Zo lanceerden we op 23 juni de nieuwe stedelijke website www.aarschot.be als digitale toegangspoort tot onze dienstverlening. Sindsdien heb je overal - vanop je pc, tablet of smartphone - toegang tot de dienstverlening van de stad. Dit alles in een gebruiksvriendelijk, fris design dat afgestemd is op de nieuwe huisstijl van de stad, die ook op 23 juni het licht zag. In een latere fase staat het werken op afspraak op het programma. Zo vermijden we lange wachtrijen en bespaar je tijd. Om aan het einde van de rit ervoor te zorgen dat de puzzel past: een betere dienstverlening op maat van de burger. (GMA)